Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-28@20:50:32 GMT

چرا فيلم «قهرمانان کوچک» اينقدر جذاب است؟

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۰۸۵۹۲

چرا فيلم «قهرمانان کوچک» اينقدر جذاب است؟

خبرگزاري آريا - روزنامه خراسان - مصطفي قاسميان: فيلم سينمايي «قهرمانان کوچک» که از 12 مهر اکران خود را آغاز کرده، با اقبال خوبي از طرف مخاطبان روبه رو شده و در جذب کودکان و نوجوانان به سالن سينما، موفق عمل کرده است. اين فيلم توانست همزمان اقبال منتقدان را هم به دست آورد و با استقبال نسبتاً خوبي از طرف آن ها هم مواجه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اين فيلم همچنين موفق ترين اثر سي امين جشنواره فيلم هاي کودک و نوجوان اصفهان هم بود و به جايزه پروانه زرين بهترين فيلم دست يافت. «قهرمانان کوچک» به کارگرداني حسين قناعت، حالا در اکران عمومي هم، توجهات را به خود جلب کرده و توانسته با فروش حدود 800 ميليوني در دو هفته، با وجود تعداد سالن هاي کمتر، بالاتر از «ايتاليا ايتاليا» قرار بگيرد.
با اين روند به نظر مي رسد در صورتي که تعداد سالن هايش در هفته آينده هم بيشتر شود، خواهد توانست فروش بهتري تجربه کند. «قهرمانان کوچک» از لحاظ کيفيت ساخت، اثر استانداردي محسوب مي شود و با استفاده از فرمول هايي ساده، در دل مخاطب عام جا گرفته است. با هم نگاهي به دلايل موفقيت اين اثر مي اندازيم.

1- چهره هاي آشنا
اولين چيزي که از پوستر فيلم هم برمي آيد، استفاده کارگردان از چهره هاي تلويزيوني به عنوان شخصيت هاي بزرگ سال فيلم است. حسين قناعت در اين زمينه قدم اول را محکم برداشته و ديده شدن تبليغات اثر را تضمين کرده است. برزو ارجمند، بهنوش بختياري، بيژن بنفشه خواه، آناهيتا همتي، ارژنگ اميرفضلي، نادر سليماني، شهرام قائدي، رامين ناصرنصير، فرهاد بشارتي و افشين سنگ چاپ به دليل حضور مداوم در سريال هاي روتين تلويزيوني، براي کودکان و نوجوانان چهره هايي آشنا هستند و مي توانند توجه مخاطب کم سن وسال را به تبليغات فيلم، جلب کنند. اتفاقاً بازي هاي بيشتر اين بازيگران هم با اکت هاي اغراق شده، دقيقاً متناسب با ژانر اثر بوده و به حفظ جذابيت اثر کمک کرده است.
2- قصه سرراست

با وجودي که طي ساليان گذشته، ثابت شده که مخاطب کودک هم مانند مخاطب بزرگ سال، بيش از هرچيز، جذب قصه فيلم مي شود، اما هنوز هم هستند فيلم سازاني که به قصه هاي سهل انگارانه و پر از حفره هاي داستاني اکتفا مي کنند. حسين قناعت در «قهرمانان کوچک» از اين الگو پيروي نکرده و قصه اش را در عين سادگي، با چفت وبست محکمي جلوي دوربين برده است. او به خوبي توانسته حفره هاي داستان فانتزي اش را بپوشاند، گاف ندهد و براي مخاطب کم سن وسال، سؤال هاي بي جواب باقي نگذارد. فيلم به خوبي با زبان مخاطب کودک صحبت مي کند و قصه اي ساده و سرراست را بدون جاه طلبي هاي معمول، براي مخاطب اش روايت مي کند.
کارگردان، داستان را آن قدر ساده روايت کرده که مخاطبان پنج-شش ساله هم بتوانند با آن همراه شوند و آن قدر جزئيات در آن گنجانده که براي مخاطب 12-13 ساله هم جذاب باشد. علاوه بر آن، قصه اگرچه اساساً براي مخاطب خرد سال نوشته شده، اما براي مخاطبان بزرگ سال هم خالي از جذابيت نيست و آن ها را براي پايان يافتن فيلم، بي تاب نمي کند.
3- صحنه هاي هيجان انگيز رزمي
کارگردان با سابقه سال ها کار در عرصه سينماي کودک، به خوبي رگ خواب مخاطب کم سن وسال را مي شناسد و با شناخت مناسب، دست روي رشته ورزشي تکواندو گذاشته است. قهرمانان فيلم که همگي ورزشکار هستند، به همراه يوسف کرمي قهرمان سابق تکواندوي المپيک، لحظات هيجان انگيزي را براي مخاطبان کودک و نوجوان رقم زده اند.
صحنه هاي رزمي اثر، آن قدري که مخاطب فيلم، لازم دارد جدي از آب درآمده اند و هيجان او را بالا مي برند. «قهرمانان کوچک» سکانس هاي پر زدوخورد زيادي دارد و خلاصه حسابي کودکان و نوجوانان داخل سالن سينما را به وجد مي آورد.

4- ناابرقهرمانان!
احتمالاً مهم ترين ويژگي «قهرمانان کوچک» شخصيت پردازي بازيگران اصلي آن است. «اميرکيان»، «ايمان»، «پارسيا» و «ياس» به عنوان شخصيت هاي اصلي قصه، قهرماناني معمولي و از جنس همان مخاطبان کودک و نوجواني هستند که به سينما مي روند. تنها تفاوت آن ها با مخاطبان شان در سالن سينما، اين است که با ورزش تکواندو آشنا هستند، چيزي که شايد در نسل دهه هشتادي کمتر يافت شود؛ نسلي که بيشتر خوره شبکه هاي اجتماعي و بازي هاي رايانه اي است.
البته علاقه دهه هشتادي ها به رايانه، کاملاً در «قهرمانان کوچک» ناديده گرفته نشده و «ياس» و «پارسيا» علاوه بر تکواندو، اهل رايانه هم هستند. به جز اين تفاوت، اين چهار نفر کاملاً شبيه کودکان و نوجوانان معمولي هستند. کارگردان به جاي استفاده از الگوهاي ابرقهرماني مسلط بر جريان اصلي سينماي جهان، از قصه اي متفاوت بهره برده و از ويژگي هاي خارق العاده در قهرمان هاي فيلم، استفاده نکرده است.
5- دوز مناسب فانتزي
حضور غول چراغ جادو و آرزوهايي که قهرمان قصه مي کند، وجه ديگر اثر است که فانتزي مدنظر بسياري از مخاطبان دهه هشتادي را تأمين مي کند؛ مخاطباني که با داستان ها و فيلم هاي «هري پاتر»، «آرتميس فاول» و امثالهم بزرگ شده اند و در هر اثر داستاني، به دنبال رگه هاي فانتزي مي گردند. «قهرمانان کوچک» که به خوبي توانسته رضايت اين بخش از مخاطبان را به دست بياورد، غول چراغ جادو را با روايتي بديع نمايش مي دهد و ذهن مخاطب اش را براي مدتي از اين روايت نو، پر مي کند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۰۸۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سعی کردیم وفادار به واقعیت باشیم/فیلم دفاع مقدس باید برای نسلی که جنگ را یک روز هم ندیده جذاب باشد

حبیب‌الله والی‌نژاد گفت: ما سعی کردیم راوی باشیم و امانت‌دار اگرچه امانت‌داری سخت است چرا که می‌خواهیم درست بگوییم و البته جذاب که این کار سختی است.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حاج حبیب والی‌نژاد که در کارنامه هنری خود آثاری چون «پایان انتظار»، «نیمه پنهان ماه»، «ایستاده رد غبار»، «بادیگارد» را ثبت کرده خاطراتش را از عهد اخوت و صیغه برادری رزمندگان آغاز کرد. او در شب خاطره حوزه هنری برای حاضران در سالن سوره شرح داد: پیش از عملیات‌ها عهد و پیمانی بسته می‌شد تا بازماندگان ماموریت‌ها حتی یک ثانیه از لحظات جنگ را برای مردم بازگو کنند. یکی وفای به عهد را با روایتگری  یکی با تصویر باید رویت می‌کرد. من سعی کردم وقایع را به تصویر بکشم ولی اینکه چقدر توانسته‌ام عهد اخوت، برادری و توکل را نشان نشان دهم، نمی‌دانم.

 

او افزود: همه قهرمانان کشورمان فقط توکل کردند و هرکس توکل کرد و به ماجرای کربلا ایمان داشت در این مسیر موفق شد چون مسیر، مسیر سختی است و حتی انتخابش هم سخت است.

حاج حبیب والی‌نژاد اظهار کرد: من توفیق داشتم که در حوزه هنری فیلمبرداری را آموختم بنابراین سعی می‌کردم در میدان لحظات را ثبت کنم. و اما سینما، قاب سینما برای امروز است که به گفته مقام معظم رهبری ما تکلیف داریم به تصویر بکشیم. سختی کار تا اینجاست که چطور آن را تبدیل به فیلمنامه جذاب و دیدنی کنیم. کار ساخت فیلم دفاع مقدس و «آسمان غرب» خیلی کار سختی بود و خیلی از افراد برای تولید آن کمک کردند. من به عنوانسرباز در ارتش با دوستان هوانیز خواستم با عهد اخوتی که بسته‌ایم تنها سه روز از انتخاب، توکل و نبرد شهید شیرودی و دوستانی را که به او کمک کردند، نشان دهیم.

وی ادامه داد: در شرایطی که ارتش عراق از چندمرز سعی کرد وارد کشور شود، شهید شیرودی و همرزمانش عهد اخوت بستند. در آن زمان شرایط سختی وجود داشته و انتخاب حضور در میدان هم انتخاب سخت بوده است. از طرفی عراق محل اسکان نیروهای ایرانی را هم بمباران می‌کرد تا به سرپل ذهاب نروند.

وی با اشاره به اینکه برای ما هم از این دست تصمیم‌ها خیلی زیاد است به زیاد بودن قهرمانان بی‌ادعایی که از جانفشانی‌هایشان صحبت نمی‌کنند و قهرمانان کشور هستند، پرداخت.

تهیه کننده «آسمان غرب» خطاب به حاضران در سالن تاکید کرد: ماجراها و رشادت‌هایی در سینه همرزمان و افرادی که در جنگ حضور داشته‌اند وجود دارد که رفتن سراغ آنها و یددن و شنیدن آنها کار شما است. ما با ساخت «آسمان غرب» قدم اول را برداشتیم و قدم‌های بعد را شما باید بردارد. تمام آنچه در سینه مبارزان و مردان جنگ وجود دارد یک درس برای نسل امروز است تا برای آینده عبرت بگیرید. برای همین هم مقام معظم رهبری فرمودند درباره قهرمان‌ها بگوییم و فیلم درباره آنها بسازیم. شهید شیرودی این قهرمانی را برای سه روز در منطقه سرپل انجام می‌دهد و خوب است که پس از آن را شما بخوانید، ببینید و بگویید.

وی درادامه به خاطرات نیروهای هوانیروز در پادگان ابوذر و شهید شدن هزار ایرانی در یک روز سخن گفت. وی همچنین یادآور شد: فیلم سینمایی «آسمان غرب» درباره سه روز عملیات قهرمانه شهید علی اکبر شیرودی و همرزمانش است.

والی نژاد در ادامه به شرایط سخت ساخت فیلم «آسمان غرب» اشاره کرد و در ادامه از شهید مرتضی آوینی یاد کرد.

وی در پایان سخنانش گفت: با مرتضی آوینی در حوزه هنری و در دوره بعد از جنگ همکاری کردم. آنچه شهید آوینی ساخت در دوره‌ای بود که در بخش تولید روایت فتح بودم و برخی آثار ساخته شد. ما سعی کردیم راوی باشیم و امانت‌دار. اگرچه امانت‌داری سخت است چراکه می‌خواهیم درست بگوییم و البته جذاب که این کار سختی است. ما سعی کردیم وفادار به واقعیت باشیم. فیلم باید برای نسلی که جنگ را یک روز هم ندیده جذاب باشد و در عین حال واقعیت داشته باشد. من از شهید آوینی آموختم و در روایت فتح مستندسازی کردم.

دیگر خبرها

  • 5 چالش اصلی کسب و کارهای کوچک
  • نمایی بسیار زیبا و جذاب از امواج دریا (فیلم)
  • داستان جذاب زندگی یک نوجوان در «جرئت و حقیقت»
  • ادعای عجیب تن‌هاخ: ما جذاب‌‌ترین تیم لیگ هستیم!‏
  • مشق عشق در روستایی دورافتاده
  • (تصاویر) عکس‌های خیره کننده و جذاب کیت وینسلت
  • نکات مهم در طراحی و اجرای دکوراسیون مغازه لوازم تحریر
  • خوشحالی کین: فعال شدن بند پاداش جذاب
  • سعی کردیم به واقعیت وفادار باشیم / فیلم دفاع مقدس باید برای نسلی که جنگ را یک روز هم ندیده جذاب باشد
  • سعی کردیم وفادار به واقعیت باشیم/فیلم دفاع مقدس باید برای نسلی که جنگ را یک روز هم ندیده جذاب باشد